Dental care. Οδοντικές διαδικασίες. Therapy for body and soul

by Czech around Οδοντικές διαδικασίες
by Czech

by German around Οδοντικές διαδικασίες
by German

by English around Οδοντικές διαδικασίες
by English

by Spanish around Οδοντικές διαδικασίες
by Spanish

by French around Οδοντικές διαδικασίες
by French

by Greek around Οδοντικές διαδικασίες
by Greek

by Italian around Οδοντικές διαδικασίες
by Italian

by Dutch around Οδοντικές διαδικασίες
by Dutch

by Portuguese around Οδοντικές διαδικασίες
by Portuguese

by Swedish around Οδοντικές διαδικασίες
by SwedishΟδοντικές διαδικασίες home page

 

 

 
Οδοντικές διαδικασίες

Dental care. Οδοντικές διαδικασίες.

 

 

 

 

Τα δόντια μας

Το ορατό μέρος ενός δοντιού, διαφορετικά γνωστό ως κορώνα, είναι μόνο μια μικρή μερίδα του συστήματος διαβίωσης. Η κορώνα αποτελείται από το σμάλτο, η σκληρότερη ουσία που βρίσκεται μέσα στο σώμα. Είναι κόκκαλο που έχει εμπλουτιστεί με τα μεγάλα ποσοστά του ασβεστίου. Εκείνο το � s γιατί οι άνθρωποι που πίνουν τα μέρη του γάλακτος ή παίρνουν τα συμπληρώματα ασβεστίου έχουν τα ισχυρά κόκκαλα και τα δόντια. Το σμάλτο είναι το παχύτερο στην κορώνα, και λεπτύτερο κοντινό οι ρίζες των δοντιών.

Καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής σας καταλήγετε την κατοχή 2 απολύτως διαφορετικών συνόλων δοντιών. Το αρχικό σύνολο είναι τα δόντια μωρών (αποβαλλόμενα δόντια) που πέφτουν τελικά έξω. Είναι πιό άσπροι, μαλακότεροι, και λιγότερο εύρωστοι από τα ενήλικα δόντια. Ως εκ τούτου, τείνουν να φθείρουν πολύ γρηγορότερα από τα μόνιμα δόντια, αλλά πέφτουν επίσης έξω για να κάνουν το χώρο για τους. Σιγουρεμένος ότι εκεί � s αρκετό διάστημα στο κενό που προκαλείται από ένα χαμένο δόντι μωρών είναι σημαντικό για τα υγιή ενήλικα δόντια.

Οι άριστες κορώνες και οι γέφυρες έγιναν από το Etruscans στο 7ο σεντ. Β.Γ. Σε περίπου εκείνος ο χρόνος, δόντια εξαγόταν στη Μικρά Ασία ως θεραπεία για τα σωματικές δεινά και τις ασθένειες. Οι δεξιότητες που επιτεύχθηκαν από το Etruscans, το Phoenicians, τους Αιγυπτίους, τους Έλληνες, και τους Ρωμαίους χάθηκαν κατά ένα μεγάλο μέρος κατά τη διάρκεια των μέσων ηλικιών, όταν άσκησαν οι κουρείς και οι ζώνες περιπλάνησης των τσαρλατάνων την ανειδίκευτη οδοντιατρική στις αγορές και τις εκθέσεις. Το Abulcasis, ένας Ισπανός δένει, ήταν ένα από λίγα στο χρόνο του που μελέτησε την οδοντική χειρουργική επέμβαση.
Αποκατάσταση δοντιών

Η αποκατάσταση δοντιών ολοκληρώνεται με διάφορες διαφορετικές διαδικασίες και γίνεται συνήθως στα παιδιά και τους εφήβους όταν αρχίζουν τα μόνιμα δόντια τους μέσα. Τα στριμμένα δόντια, συσσωρευμένα δόντια, και overbites ακόμα και και underbites μπορούν να αντιμετωπιστούν με τα διάφορα δόντια ισιώνοντας τις τεχνικές. Ενώ θεωρούνται καλλυντική διαδικασία, μερικοί άνθρωποι απαιτούν τα δόντια ισιώνοντας για τα δόντια τους ευθυγραμμίζονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε το μάσημα είναι δυνατό. Τα αυστηρά overbites και underbites μπορούν να οδηγήσουν κατά σοβαρές συνέπειες με την πάροδο του χρόνου, και ακόμη και τα υπερβολικά συσσωρευμένα δόντια μπορούν να σημάνουν τα προβλήματα υγείας για το στόμα.

Τα κλασικά orthodontic στηρίγματα μετάλλων είναι η πιό γνωστή μέθοδος αποκατάστασης δοντιών. Αποτελούμενα από ένα υποστήριγμα που κολλιέται στο μέτωπο κάθε δοντιού και ενός καλωδίου μετάλλων που συνδέει τους, τα orthodontic στηρίγματα απαιτούν συνήθως αρκετά έτη ένδυσης για την αποτελεσματική αποκατάσταση δοντιών. Μπορούν να είναι ανήσυχοι, ακριβοί, και ενοχλητικοί για τους παλαιότερους ασθενείς. Εντούτοις, είναι ακόμα η αποτελεσματικότερη μέθοδος αποκατάστασης δοντιών και μπορούν να διορθώσουν τα overbites και underbites καθώς επίσης και τη μεμονωμένη ευθυγράμμιση δοντιών.
Τι είναι οδοντικές οδοντοστοιχίες;

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι οδοντοστοιχιών. Και οι πλήρεις οδοντοστοιχίες και οι μερικές οδοντοστοιχίες επεξεργάζονται λεπτά, συνήθεια-εγκατεστημένος. Εάν διατηρήσετε κατάλληλα τις οδοντοστοιχίες σας θα εμφανιστούν φυσικές και θα παράσχουν ένα τέλειο χαμόγελο. Επιπλέον, η βοήθεια οδοντοστοιχιών να ενισχύσει τους μυς που ελέγχουν τις εκφράσεις σας που απαιτούν την υποστήριξη των δοντιών σας, σας απελευθέρωσε των προβλημάτων προφοράς που προκλήθηκαν από τα ελλείποντα δόντια και την ενίσχυση με το μάσημα.

Η διαδικασία οδοντοστοιχιών καθιέρωσης αρχίζει με μια εντύπωση δαγκωμάτων κεριών του στόματός σας που θα δώσει τις επίπονες μετρήσεις οδοντιάτρων σας. Ένας δοκιμή-επάνω διορισμός θα τελειοποιήσει το χρώμα, τη μορφή, και την συνήθεια-τακτοποίηση τόνων. Αφότου κατασκευάζονται οι τελικές οδοντοστοιχίες σας, θα τοποθετηθούν και θα ενημερωθούν για την απαραίτητη προσοχή τους.

Το κύριο συστατικό των οδοντοστοιχιών είναι ακρυλική ρητίνη που φορμάρεται πέρα από την κορυφή των διάφορων συνδυασμών και paterns του μετάλλου. Στο oreder για να χρησιμοποιήσουν τις οδοντοστοιχίες όλα τα δόντια στην κορυφή ή το κατώτατο σημείο ή και κορυφή και κατώτατο σημείο του στόματος αφαιρούνται. Συστήνεται ότι μετά από την αφαίρεση των απαραίτητων δοντιών ότι ο ασθενής περιμένει τουλάχιστον έναν μήνα για να έχει τις οδοντοστοιχίες κατάλληλες στο στόμα. Η περιμένοντας περίοδος επιτρέπει την κατάλληλη θεραπεία στο στόμα να πραγματοποιηθεί.
Κορώνες δοντιών

Δεδομένου ότι γερνάμε, οι πολύτα από εμάς βρίσκονται με τα δόντια που δεν είναι πλέον δομικά υγιή. Τα κανάλια ρίζας, οι χαμένες γαρνιτούρες, η αποσύνθεση κάτω από μια πλήρωση, η σμίλευση και το ράγισμα του σμάλτου είναι όλα τα πράγματα που μπορούν να οδηγήσουν στις ατέλειες μεγάλης κλίμακας στην επιφάνεια ενός δοντιού. Όταν η ολόκληρη επιφάνεια του δοντιού είναι ένα πρόβλημα, αλλά το σύστημα ρίζας είναι άθικτο, μια δύναμη κορωνών είναι ακριβώς τι οι διαταγές οδοντιάτρων.

Αλέθοντας τα δόντια σας, ένα ανάρμοστη δάγκωμα, μια ηλικία, οι γαρνιτούρες και η αποσύνθεση δοντιών μπορούν όλες τους παράγοντες στη φθορά κάτω, το ράγισμα ή τη θραύση των δοντιών σας. Οι οδοντικές κορώνες καλύπτουν την ολόκληρη ορατή επιφάνεια του επηρεασθε'ντος δοντιού σας και προσθέτουν τη δύναμη, τη διάρκεια και τη σταθερότητα δοντιών.

Σε άλλες περιπτώσεις, οι κορώνες χρησιμοποιούνται για να αντικαταστήσουν ένα πραγματικό ελλείπον δόντι. Αυτές οι κορώνες δένονται στα δόντια από κάθε πλευρά, με ένα τμήμα γεφυρών που συνδέει τις δύο κορώνες. Αντί των γεφυρών, τα ενιαία οδοντικά μοσχεύματα δοντιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν που εξαλείφουν την ανάγκη για τις κορώνες.

Ο καλλυντικός οδοντίατρός σας θα κάνει μια εντύπωση του δοντιού και ένα οδοντικό εργαστήριο θα δημιουργήσει την κορώνα. Θα αφήσετε χαρακτηριστικά το γραφείο με μια προσωρινή κορώνα στην ένδυση ενώ η μόνιμη κορώνα γίνεται - αυτό διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες. Η μόνιμη κορώνα τσιμεντάρεται έπειτα επάνω στο δόντι σας. Χαρακτηριστικά, μόνο δύο επισκέψεις απαιτούνται για αυτό το μέρος της διαδικασίας. Συχνά, μια προκαταρκτική αποκατάσταση του δοντιού σας μπορεί να απαιτηθεί προτού να μπορέσει να τοποθετηθεί μια κορώνα. Για να σταθεροποιήσει το δόντι σας, μια πλήρωση πρέπει πρώτα να τεθεί σε ισχύ πριν από την τοποθέτηση μιας κορώνας λόγω της απώλειας αρχικής δομής δοντιών. Το δόντι στέφει συνήθως στο τέλος δέκα έως δεκαπέντε έτη.
Καπλαμάδες δοντιών

Αυτό το τμήμα της καλλυντικής περιοχής πληροφοριών οδοντιατρικής μας παρέχει σε σας κάποιο υπόβαθρο στους οδοντικούς καπλαμάδες, και σύνθετοι καπλαμάδες και καπλαμάδες πορσελάνης. Οι οδοντικοί καπλαμάδες, αποκαλούμενοι μερικές φορές καπλαμάδες δοντιών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διορθώσουν και τα προβλήματα χρώματος και μορφής.

Οι καπλαμάδες παρέχουν μια ανθεκτική λύση στα προβλήματα χρώματος και μορφής που είναι κοινά για τόσους πολλούς ανθρώπους. Οι καπλαμάδες εφαρμόζονται στα μέτωπα ή τις ορατές περιοχές των δοντιών. Το σμάλτο (στρώμα εξωτερικών όψεων του δοντιού) αλέθεται κάτω ή μειώνεται από ακριβώς τα μέρη ενός milimeter προκειμένου να επιτρέψει το λεπτό (πάχος επαφών lense) καπλαμά που συνδέεται μόνιμα με το δόντι.

Ο αποχρωματισμός σμάλτων δοντιών μπορεί να προκληθεί από το λέκιασμα, τη γήρανση, ή τη χημική ζημία στα δόντια. Μερικές από τις πιό κοινές αιτίες του αποχρωματισμού δοντιών είναι φάρμακα, καφές, τσάι ή τσιγάρα. Οι άνθρωποι που πίνουν τα σημαντικά ποσά μη αλκοολούχων ποτών κόλας μπορούν να δοκιμάσουν το παρόμοιο λέκιασμα.

Ενώ καμία εναλλακτική λύση των καπλαμάδων δεν θα δημιουργήσει την ακριβή ίδια επίδραση, υπάρχουν μερικές δημοφιλείς διαδικασίες που μπορούν να φανούν σημαντικές. Οι κορώνες, ενώ ακριβότερος, ενεργούν επίσης για να καλύψουν το δόντι με ένα προστατευτικό επίστρωμα. Για τα άτομα που θέλουν απλά να λαμπρύνουν τα δόντια τους, πολλές κλινικές προσφέρουν τώρα τη λεύκανση δοντιών, αν και αυτό είναι μια πολύ λιγότερο μόνιμη διαδικασία.
Οδοντικά μοσχεύματα

Η απώλεια δοντιών είναι κάτι κανένας αναμένει με ενδιαφέρον. Εάν χάνετε ένα ή περισσότερα δόντια, έχετε διάφορες επιλογές, μια από τις οποίες είναι οδοντικά μοσχεύματα. Το σας οφείλετε σε που ενημερώνεστε όπως πιθανών για αυτές τις επιλογές. Έχοντας αυτό υπόψη, έχουμε δημιουργήσει αυτό το τμήμα οδοντικών μοσχευμάτων. Αρχίστε περισσότεροι για τα οδοντικά μοσχεύματα για την αντικατάσταση δοντιών exacltly τώρα!

Η διαδικασία μοσχευμάτων είναι μια χειρουργική τοποθέτηση του μοσχεύματος ή των μοσχευμάτων στο κόκκαλο σαγονιών σας που απαιτεί τρία στην εξάμηνη θεραπεύοντας περίοδο πριν από την αποκατάσταση μοσχευμάτων για να αντικαταστήσει το ελλείποντα δόντι ή τα δόντια. Κατά τη διάρκεια αυτού του θεραπεύοντας χρόνου, το κόκκαλο αυξάνεται σε και γύρω από το μόσχευμα τιτανίου δημιουργώντας μια πολύ ισχυρή υποστήριξη. Τα οδοντικά μοσχεύματα μπορούν να απορριφθούν. Συνήθως αντικαθίστανται με ένα άλλο μόσχευμα ενός ελαφρώς μεγαλύτερου μεγέθους. Το ποσοστό απόρριψης ή «αποτυχίας» είναι ελάχιστο, μόνο 1 2% όλων των διαδικασιών μοσχευμάτων. Πρέπει να πάτε χωρίς φθορά των οδοντοστοιχιών σας για μια ημέρα σε δύο εβδομάδες μετά από μια τοποθέτηση μοσχευμάτων. Αφότου «έχει πάρει» το μόσχευμα και έχετε θεραπεύσει αρκετά, μια πολύ φυσική κορώνα τοποθετείται στο μόσχευμα.

Εάν χάνετε ένα δόντι ή τα όλα δόντια σας, τα μοσχεύματα μπορούν καλά να είναι για σας. Εφ' όσον έχετε αρκετό κόκκαλο στον τομέα του ελλείποντος δοντιού για να διευκολύνετε το αγκυροβόλιο των μοσχευμάτων, αυτή η διαδικασία μπορεί να παραγάγει τα τεράστια αποτελέσματα. Εάν δεν έχετε αρκετό κόκκαλο για αυτόν το λόγο, ένα εμβόλιο κόκκαλων μπορεί να είναι απαραίτητο. Μια διαδικασία το κόκκαλο είναι γνωστή ως μπόλιασμα κόκκαλων. Το μπόλιασμα κόκκαλων είναι κοινό με τα οδοντικά μοσχεύματα. Το κόκκαλο που χρησιμοποιείται είναι ένας από τρεις τύπους. Το προτιμημένο κόκκαλο για να χρησιμοποιήσει λαμβάνεται από άλλες περιοχές του στόματός σας ή συλλέγεται σε μια συσκευή αναρρόφησης καθώς η διάτρηση των περιοχών για τα οδοντικά μοσχεύματα εμφανίζεται. Μερικές φορές το κόκκαλο λαμβάνεται από τις περιοχές όπως ένα ισχίο (αυτό απαιτεί έναν ορθοπεδικό χειρούργο και ένα λειτουργούν δωμάτιο). Η τρίτη πηγή για το αναγκαίο κόκκαλο είναι ένας συνθετικός τύπος. Αυτό είναι ο λιγότερος προτιμημένος τύπος κόκκαλου για να χρησιμοποιηθεί για αυτήν την διαδικασία.
Λεύκανση δοντιών

Ενώ δεν υπάρχει καμία ιατρική ανάγκη να λευκαθούν τα δόντια, είναι μια διαδικασία που μπορεί να ασκήσει μεγάλη επίδραση στον αυτοσεβασμό ενός προσώπου. Τα σοβαρά κιτρινισμένα ή αποχρωματισμένα δόντια μπορούν να καταστήσουν ένα πρόσωπο ενσυνείδητο και απρόθυμο να χαμογελάσει.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές αιτίες που οδηγούν στα λεκιασμένα ή αποχρωματισμένα δόντια. Μερικές από τις πιό κοινές αιτίες είναι καθημερινός καφές τρόφιμα και ποτά �, τσάι, σόδα, και το κόκκινο κρασί όλα έχει μια επίδραση λεκιάσματος στο σμάλτο δοντιών. Το κάπνισμα θα σκουρύνει επίσης τα δόντια. Μερικά φάρμακα, εάν λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της πρόωρης παιδικής ηλικίας, μπορούν να οδηγήσουν στα δόντια που είναι αποχρωματισμένα.

Οι οδοντίατροι είναι σε θέση να παρέχουν την πιό δραματική λεύκανση δοντιών. Μερικοί ασθενείς επιλέγουν μια καθαρή εξάρτηση που παρέχει τα αποτελέσματα σε μερικές ημέρες, ενώ επιλέγουν άλλοι μια μονόωρη διαδικασία ότι προηγμένες τεχνολογίες χρήσεων για να λευκάνουν αμέσως τα δόντια αναπτήρας διάφορων σκιών. Οι καθαρές εξαρτήσεις περιλαμβάνουν συνήθως τους συνήθεια-κατάλληλους δίσκους με ένα λευκαίνοντας πήκτωμα carbamide του υπεροξειδίου, που φοριέται για αρκετές ώρες τη φορά κατά τη διάρκεια κάποιου αριθμού εβδομάδων όπως καθορίζεται από τον οδοντίατρο. Αυτές οι εξαρτήσεις είναι συνήθως λιγότερο ακριβές από την ένας-επίσκεψη λευκαίνοντας τις διαδικασίες.
Σύνδεση δοντιών

Η οδοντική συνδέοντας διαδικασία χρησιμοποιεί μια σύνθετη ρητίνη και χρησιμοποιείται για ποικίλους δομικούς καθώς επίσης και καλλυντικούς λόγους. Κάποιος μπορεί να σύρει έναν παράλληλο μεταξύ των οδοντικών συνδέοντας υλικών και του αργίλου ενός γλύπτη. Με τη χρησιμοποίηση του οδοντικού σύνθετου η ρητίνη που συνδέει τον οδοντίατρό σας μπορεί να αποκαταστήσει τα πελεκημένα ή σπασμένα δόντια, να συμπληρώσουν τα χάσματα και να αναδιαμορφώσει ή το recolor το χαμόγελό σας.

Η ρητίνη έρχεται σε πολλές σκιές έτσι ώστε μπορούμε να την ταιριάξουμε με τα φυσικά δόντια σας. Λόγω των στρωμάτων σχετικών, αυτή η διαδικασία θα πάρει ελαφρώς περισσότερο από τις παραδοσιακές ασημένιες γαρνιτούρες επειδή τα πολλαπλάσια στρώματα του συνδέοντας υλικού εφαρμόζονται. Χαρακτηριστικά να συνδέσει διαρκεί μια ώρα σε δύο ώρες ανάλογα με την ιδιαίτερη περίπτωσή σας.

Είστε καλός υποψήφιος για τη σύνδεση δοντιών, εάν έχετε κοντά, μικρά χάσματα μεταξύ των μπροστινών δοντιών σας, ή εάν έχετε πελεκήσει ή έχετε ραγίσει τα δόντια, μπορείτε να είστε υποψήφιος για τη σύνδεση. Η σύνδεση χρησιμοποιείται επίσης για τους ασθενείς που έχουν αποχρωματίσει τα δόντια, τα ανώμαλα δόντια, την υποχώρηση γόμμας ή την αποσύνθεση δοντιών. Το συνδέοντας υλικό είναι πορώδες, έτσι οι καπνιστές θα διαπιστώσουν ότι η σύνδεσή τους θα κιτρινίσει. Εάν σκέφτεστε είστε υποψήφιος για τη σύνδεση, το συζητάτε με τον οδοντίατρό σας.
Οδοντικές διαδικασίες. Dental care.


Ερμηνεία όρων

Καπλαμάς


Οδοντικά μοσχεύματα


Οδοντικές γαρνιτούρες


Οδοντοστοιχίες


αναισθησία


γέφυρα


λεύκανση δοντιών


οδοντικές κοιλότητες


οδοντική κορώνα


πορσελάνη


στοματολογία


Therapy for body and soul


 

 Sitemap

Πληροφορίες στο παρόν έγγραφο περίπου Dental care ονομασμένος Οδοντικές διαδικασίες είναι για το τέλος - χρήση του χρήστη μόνο και δεν μπορεί να πωληθεί, να ανακατανεμηθεί ή ειδάλλως να χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς λόγους. Οι πληροφορίες είναι μια εκπαιδευτική ενίσχυση μόνο. Δεν προορίζεται ως ιατρικές συμβουλές για τους ιδιαίτερες όρους ή τις μεταχειρήσεις Dental care. Επιπλέον, η κατασκευή και η διανομή των βοτανικών ουσιών δεν είναι ρυθμίζω τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, και κανένα ποιοτικό πρότυπο δεν υπάρχει αυτήν την περίοδο όπως την ιατρική εμπορικού σήματος και τη γενική ιατρική. Συζήτηση για Dental care στο γιατρό, τη νοσοκόμα ή το φαρμακοποιό σας πριν μετά από οποιαδήποτε ιατρική θεραπευτική αγωγή που βλέπει εάν είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

© Copyright 2007 European Disability Group, Dental care area.