Dental care. Tandbehandling och modern dentistry. Therapy for body and soul

by Czech around Tandbehandling och modern dentistry
by Czech

by German around Tandbehandling och modern dentistry
by German

by English around Tandbehandling och modern dentistry
by English

by Spanish around Tandbehandling och modern dentistry
by Spanish

by French around Tandbehandling och modern dentistry
by French

by Greek around Tandbehandling och modern dentistry
by Greek

by Italian around Tandbehandling och modern dentistry
by Italian

by Dutch around Tandbehandling och modern dentistry
by Dutch

by Portuguese around Tandbehandling och modern dentistry
by Portuguese

by Swedish around Tandbehandling och modern dentistry
by SwedishTandbehandling och modern dentistry home page

 

 

 
Tandbehandling och modern dentistry

Dental care. Tandbehandling och modern dentistry.

 

 

 

 

Alltigenom som ditt liv du avslutar upp att ha 2 fullständigt olika bett. Den initiala uppsättningen är mjölktänderna (deciduous tänder) den slutligen nedgång ut. De är vitare, mer mjuk och mindre robustt än vuxna tänder. Hence ansar de för att ha på sig ut mycket snabbare än permanent tänder, men dem också nedgången ut för att göra rum för dem. Se till att där ’ s nog utrymme i vakansen som orsakas av en borttappad mjölktand är viktig för sunda vuxna tänder.

Utmärkt krönar och överbryggar gjordes av Etruscansen i den 7th centen. B.C. På omkring den tid drogs ut tänder i den Asien minderårigen som en bot för kroppsliga ills och sjukdomar. Expertis som uppnåddes av Etruscansen, phoeniciansna, egyptierna, grekerna och Romansen, var i hög grad borttappad under medeltiden, då barberare och roving musikband av charlatans övade unskilled dentistry på marknadsplatsar och mässor. Abulcasis en spansk hed, var en av fåtalet i hans tid som utstuderad tand- kirurgi.

Dina tänder är vid avlägsen av de mest viktig sak som du använder dagligt. Många folk avslutar upp att försumma deras tänder med felaktig muntlig hygien. Du bör ta omsorg av dem, genom att borsta åtminstone två gånger en dag, att flossing en gång per dag och att gå för tand- checkups för stamgäst åtminstone två gånger per år.

Ett tand- överbryggar är en falsk tand som är bekant som en pontic, som fixeras mellan två som, porslin krönar för att fylla in området som lämnas av en saknad tand. Tvåna krönar innehav som det förlägger in, som fästas på dina tänder på varje sida av den falska tanden. Detta är bekant, som fixad överbryggar. Detta tillvägagångssätt är van vid byter ut en eller flera saknade tänder. Fixat överbryggar kan inte tas ut ur din mun, som du styrkan gör med löstagbara partiska tandproteser.

I områden av din mun, som är under mindre spänning, liksom dina framtänder, ett cantilever, överbrygga kan användas. Cantilever överbryggar används, när det finns tänder på endast en sida av öppet utrymme. Överbryggar kan förminska ditt riskerar av gummisjukdom, korrigerar hjälp någon tugga utfärdar och förbättrar även ditt anförande. Överbryggar kräver din förpliktelse till allvarlig muntlig hygien, men ska sist så många tio år eller mer.

Din ska kosmetiska tandläkare förbereder dina tänder på antingen sida av utrymmet för den falska tanden. Du ska ges en numb mild bedövningsmedel området, och den ska kosmetiska tandläkaren tar bort ett område av varje stöd (tänder på antingen sida av utrymmet) för att hysa för tjockleken av kröna. När dessa tänder har redan fyllningar, kan delen av fyllningen lämnas in förlägger till hjälp som ett fundament för kröna.

Tänder som rätar ut, är fulländade med ett nummer av olika tillvägagångssätt och göras vanligt på barn och tonåringar, när deras permanent tänder börjar att växa in. Krokiga tänder, fullsatt tänder, och även overbites och underbett kan behandlas med olika tänder som rätar ut tekniker. Ansedda stunder ett kosmetiskt tillvägagångssätt, något folk kräver tänder som rätar ut, för att deras tänder de är arrangera i rak linje in sådan det som tuggar, är långt möjligheten. Stränga overbites och underbett kan resultera i allvarliga följder med tiden och even alltför fullsatt tänder kan betyda hälsoproblem för munnen.

Klassikern belägger med metall orthodontic stag är den mest förtrogen vänmetoden av tänder som rätar ut. Bestå av en sätta inom parantes som limmas till bekläda av varje tand och en belägga med metall, binda att förbinda dem, orthodontic stag kräver vanligt flera år av ha på sig för effektiva tänder som rätar ut. De kan vara obekväma, dyra och genera för äldre tålmodig. Emellertid är kan de stilla den effektivaste metoden av tänder som rätar ut och, korrigera overbites och underbett as well as individtandjustering.

Någon mjukhet och soreness ska förväntas med någon metod av tänder som speciellt snart rätar ut, efter en justering har gjorts. Ben på en sida av varje tandhålighet ska är komprimerat, och andra sidan måste fyllas in med det nya ben som tandflyttningarna till och med käken. Standarda orthodontic stag kan orsaka ytlig retning till inre av munnen, ett tecken som kan förminskas med salt bevattnar gurgelvattenar, och ett mjukt vaxar på ytbehandla av sätter inom parantes. Stränga biverkningar till tänder som rätar ut, är nästan unhearden av, och det processaa är den ansedda mycket kassaskåpet.

Det tand- bindningtillvägagångssättet använder en sammansatt kåda och används för en variation av strukturellt, såväl som skönhetsmedlet ämnar. En kan dra en parallell mellan tand- bindningmaterial och en skulptör lera. Genom att använda tand- sammansatt kådabindning gå i flisor eller brutna tänder för ditt tandläkarecanåterställande, att fylla in mellanrum och att reshape eller recolor ditt leende.

Bindningen är en sammansatt kådafyllning som förläggas i de tillbaka tänderna as well as framtänderna. Komposit är lösningen för återställande av murkna tänder, kosmetisk förbättringar för danande och jämna ändra färga av dina tänder eller reshapingen av tänder. Den ska bindningen gör ljusare några fläckar som du kan ha, tätt upp minderårigmellanrum och kan vara van vid korrigerar krokiga tänder.

En mycket mild etsninglösning appliceras till dina tänder för att skapa mycket lilla sprickor i tandens emalj strukturerar. Dessa små sprickor ger ett litet grovt ytbehandlar tillåta en hållbar kåda till förbindelsematerial till dina tänder. Kådan förläggas därefter på din tand, och high-intensity ljusa botar som kådorna på din tand ytbehandlar - med varje individlagrar av kåda noterar att hårdna in precis. När jumbon täcker, har applicerats till din tand, är det obligations- materiellt sculpted därefter till passformen din tand och polerade fint.

För knäckte eller ojämnt formad tänder för individer, som har gå i flisor, tand- kan dra upp konturernaa av och reshaping vara rättvisa etikettera för ett mer härlig leende.

Det tand- dra upp konturernaa av tillvägagångssättet kan även vara en ersättning för stag under bestämda omständigheter. Det är också ett tillvägagångssätt av subtila ändringar. Några millimetrar av förminskning och några millimetrar av denfärgade laminaten kan skapa ett härligt leende, när de utförs av en kosmetisk tandläkare, med inget, förorsakar obehag till dig. Tanden som reshaping eller tand- dra upp konturernaa av, är gemensamt van vid förändrar längden, formar eller placerar av dina tänder.

Tand- reshaping och att dra upp konturernaa av är ett tillvägagångssätt som korrigerar krokiga tänder, kanstött tänder, knäckte tänder eller jämna överlappande tänder i rättvis en period. Detta tillvägagångssätt är även en ersättning för stag under bestämda omständigheter. Detta är också ett tillvägagångssätt av subtila ändringar. Några millimetrar av förminskning och några millimetrar av tand-färgat kan skapa ett härligt leende, när de utförs av en kosmetisk tandläkare, med inget, förorsakar obehag till dig. Tanden som reshaping eller tand- dra upp konturernaa av, är gemensamt van vid förändrar längden, formar eller placerar av dina tänder.

När du drar upp konturernaa av tänder kan också hjälpa korrekta lilla problem med tuggan. Det är vanligt för att bindningen kombineras med tanden som reshaping för att uppnå ett härligt leende. Det finns faktiskt flera väg att ändra det utseendemässigt av dina tänder. Många tider kombineras dessa olika tillvägagångssätt i olik väg att leverera det leende av dina drömmar.

Tänder som whitening, kan vara fulländade många olik väg. Ansett har ett kosmetiskt tillvägagångssätt, tänder som whitening, blivit mycket populärt under senare år med utvecklingen av olika metoder som spänner från apotekprodukter till tand- besök.

Det finns många olikt orsakar, att bly- till nedfläckada eller missfärgade tänder. Några av de mest vanlig anledning är dagliga matar och dricker –kaffe, tea, sodavatten, och all rött vin har befläcka verkställa på tandemalj. Att röka som också ska, gör mörkare tänder. Några läkarbehandlingar, om taget under tidig sortbarndom, kan resultera i tänder som missfärgas.

Tandläkare är kompetent att ge mycket mer dramatisk tänder som whitening. Några tålmodig opt för en take-home sats, som ger resultat i några dagar, stund som andra väljer ett one-hour tillvägagångssätt, som avancerade teknologier för bruk som omgående bleker tänder flera, skuggar tändare. Take-home satser gäller vanligt beställnings--passformen magasin med en whitening gel av carbamideperoxiden, för att ha på sig för flera timmar över något numrerar i sänder av veckor som beslutsamma vid tandläkaren. Dessa satser är vanligt mindre dyra, än en-besöka whitening av tillvägagångssätt.

Milda biverkningar ska förväntas med några tänder som whitening tillvägagångssätt och kan spänna från förolämpning förorsakar obehag till känsligheten till hoat och förkylning. Stunder som allvarliga biverkningar är extremt sällsynta, några extended förnimmelser av, smärtar bör omgående anmälas till en tandläkare. Retning till gummina och munsilkespappren bör också hållas ögonen på för och anmälas, om ihärdig.

Som vi åldras, många av oss fyndet oss själva med tänder som är ej längre structurally solida. Rota kanaler, borttappada fyllningar, förfalla nedanfört en fyllning som gå i flisor, och att knäcka av emaljen är all saker som kan leda till det stora fjäll hoppar av i en tand ytbehandlar. När de hela ytbehandlar av tanden, är ett problem, men rotasystemet är intakt, en kan kröna är rättvist vad tandläkaren beställer.

Din kosmetiska tandläkare som vanligt ska, spot problemområden i din mun som kan bly- till tandskada, och ett behov för krönar. Att tugga mönstrar lek en stor roll som väl. Genom selektivt att mala spetsarna av dina en mitt och tillbaka tänder (som kallas uddar) som ska, förändra din tugga för att förminska spänningen på-riskerar på tänder.

Var säker att diskutera med din kosmetiska tandläkare som cementera färgar använt för din permanent krönar ska är samma, som använt för ditt tillfälligt kröna. Ett försök i deg används för detta ämnar. Färga av cementera påverkar overallen färgar av ett porslin krönar, så denna behöver att diskuteras long, för dina tillfälliga krönar förläggas.

Tandbehandling och modern dentistry. Dental care.


Definitioner och benämner på denna sida

Fanér


Tand- fyllningar


Tand- implantat


Tandproteser


Anestesi


Bleka för tand


Porslin


Stomatology


Tand- hål


Tand- kröna


överbrygga


Therapy for body and soul


 

 Sitemap

Information i detta dokument omkring Dental care namngett Tandbehandling och modern dentistry är för avslutar - användarens bruk endast och kan inte säljas, omfördelat, eller annars använt för reklamfilm ämnar. Informationen är ett bilda bistår endast. Det ämnas inte som den medicinska rådgivningen för individ villkorar eller behandlingar av Dental care. Dessutom regleras tillverkningen och fördelningen av växt- vikter inte nu i Förenta staterna, och inga kvalitets- normal finns för närvarande den lika märkesnamnmedicinen och den generiska medicinen. Samtal omkring Dental care till ditt manipulera, sjuksköterskan eller pharmacisten för efter någon medicinsk diet för att se, om den är kassaskåpet och effektivt för dig.

© Copyright 2007 European Disability Group, Dental care area.