Woman health. Η εμμηνόπαυση είναι ένας χρόνος των αλλαγών. Therapy for body and soul

by Czech around Η εμμηνόπαυση είναι ένας χρόνος των αλλαγών
by Czech

by German around Η εμμηνόπαυση είναι ένας χρόνος των αλλαγών
by German

by English around Η εμμηνόπαυση είναι ένας χρόνος των αλλαγών
by English

by Spanish around Η εμμηνόπαυση είναι ένας χρόνος των αλλαγών
by Spanish

by French around Η εμμηνόπαυση είναι ένας χρόνος των αλλαγών
by French

by Greek around Η εμμηνόπαυση είναι ένας χρόνος των αλλαγών
by Greek

by Italian around Η εμμηνόπαυση είναι ένας χρόνος των αλλαγών
by Italian

by Dutch around Η εμμηνόπαυση είναι ένας χρόνος των αλλαγών
by Dutch

by Portuguese around Η εμμηνόπαυση είναι ένας χρόνος των αλλαγών
by Portuguese

by Swedish around Η εμμηνόπαυση είναι ένας χρόνος των αλλαγών
by SwedishΗ εμμηνόπαυση είναι ένας χρόνος των αλλαγών home page

 

 

 
Η εμμηνόπαυση είναι ένας χρόνος των αλλαγών

Woman health. Η εμμηνόπαυση είναι ένας χρόνος των αλλαγών.

 

 

 

 

Τι είναι εμμηνόπαυση;

Οι περισσότερες γυναίκες σκέφτονται την εμμηνόπαυση ως χρόνος της ζωής όταν τελειώνουν οι εμμηνορροϊκές περίοδοί τους. Αυτό εμφανίζεται συνήθως κατά τη διάρκεια της μέσης ηλικίας, όταν δοκιμάζουν επίσης οι γυναίκες άλλες ορμονικές και φυσικές αλλαγές. Για αυτόν τον λόγο, η εμμηνόπαυση καλείται μερικές φορές «αλλαγή της ζωής».

Μια γυναίκα λέγεται ότι είναι στην εμμηνόπαυση αφότου έχει πάει για ένα πλήρες έτος χωρίς περιόδους. Ενώ οι περισσότερες γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες περνούν από την εμμηνόπαυση γύρω από ηλικία 51, ένας μικρός αριθμός θα δοκιμάσει την εμμηνόπαυση από την ηλικία 40 ή τόσο αργά όσο η πρόσφατη δεκαετία του '50 τους. Σπάνια, η εμμηνόπαυση εμφανίζεται μετά από την ηλικία 60. Όταν η εμμηνόπαυση εντοπίζεται πριν από την ηλικία 40, θεωρείται ανώμαλη ή πρόωρη εμμηνόπαυση.

Καθώς τα επίπεδα ορμονών πέφτουν, το σχέδιο μιας γυναίκας της εμμηνορροϊκής αιμορραγίας γίνεται συνήθως ανώμαλο. Πολλές γυναίκες ζουν τις ελαφριές, πηδημένες ή πρόσφατες περιόδους για αρκετούς μήνες σε ένα έτος πριν από τη στάση περιόδων τους συνολικά. Μερικές γυναίκες μπορούν να δοκιμάσουν την βαρύς-από-κανονική αιμορραγία. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιηθεί ότι έως ότου η εμμηνόπαυση είναι πλήρης, μια γυναίκα μπορεί ακόμα να γίνει έγκυος ακόμα και όταν οι περίοδοι είναι ελαφριές ή λειμμένες.

Για τις περισσότερες γυναίκες, η εμμηνόπαυση είναι μια κανονική διαδικασία. Εάν μια γυναίκα έχει αφαιρέσει τις ωοθήκες της από τη χειρουργική επέμβαση ή είχε τη ζημία στις ωοθήκες της για άλλους λόγους, όπως η θεραπεία ακτινοβολίας, μπορεί να γίνει menopausal από εκείνη την διαδικασία.

Το Perimenopause, επίσης γνωστό ως κλιμακτήριο, περιλαμβάνει το χρόνο πριν από την εμμηνόπαυση όταν αρχίζουν να εμφανίζονται οι ορμονικές και βιολογικές αλλαγές και τα φυσικά συμπτώματα. Αυτή η περίοδος διαρκεί για έναν μέσο όρο τριών έως πέντε ετών.

Σαν πτώση επιπέδων οιστρογόνου, η φυσική μείωση λιπαντικών του κόλπου. Η επένδυση του κόλπου γίνεται βαθμιαία λεπτύτερη και λιγότερο ελαστική (λιγότερο ικανός να τεντώσει). Αυτές οι αλλαγές μπορούν να αναγκάσουν το φύλο για να είναι ανήσυχο ή επίπονο. Μπορούν επίσης να οδηγήσουν στην ανάφλεξη στον κόλπο γνωστό ως ατροφικό vaginitis. Αυτές οι αλλαγές μπορούν να καταστήσουν μια γυναίκα πιθανότερη να αναπτύξει τις κολπικές μολύνσεις από τις μολύνσεις ζύμης ή βακτηριακό overgrowth και ουρικών κομματιών.

Δεδομένου ότι τα επίπεδα οιστρογόνου μειώνονται και παραμένουν χαμηλά κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, ο κίνδυνος την οστεοπόρωση αυξάνεται. Ο κίνδυνος είναι μέγιστος για τις λεπτές, λευκές ή ελαφρύς-ξεφλουδισμένες γυναίκες. Μπορείτε να βοηθήσετε να προλάβετε την οστεοπόρωση με να πάρετε αρκετή βιταμίνη d μέσω του φωτός του ήλιου ή ενός καθημερινού multivitamin, που τρώει μια διατροφή πλούσια σε ασβέστιο και που εκτελεί την κανονική άσκηση. Οι γυναίκες πρέπει να αρχίσουν αυτά τα μέτρα πολύ προτού να αρχίσει η εμμηνόπαυση. Αυτό είναι επειδή οι γυναίκες αρχίζουν να χάνουν τη μάζα κόκκαλων από την ηλικία 30 αλλά τα σπασίματα ως αποτέλεσμα της οστεοπόρωσης δεν εμφανίζονται μέχρι 10 έως 15 έτη μετά από την εμμηνόπαυση.

Πριν από την εμμηνόπαυση, οι γυναίκες έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά επίθεσης και κτυπήματος καρδιών από τους άνδρες. Μετά από την εμμηνόπαυση, εντούτοις, το ποσοστό καρδιακών παθήσεων στις γυναίκες συνεχίζει να αυξάνεται και είναι ίσο με αυτού των ανδρών μετά από την ηλικία 65.

Διάφορα φάρμακα χρησιμοποιούνται για να μεταχειριστούν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Ο τύπος φαρμάκου που απαιτείται είναι μια περίπλοκη απόφαση και κάθε γυναίκα πρέπει να συζητήσει το ζήτημα με το γιατρό της. Η επεξεργασία θα εξαρτηθεί από ποια συμπτώματα είναι τα ενοχλητικότερα και πόσο ενοχλητικά είναι.

Εντούτοις, τα πρόσφατα στοιχεία έχουν δείξει ότι υπάρχουν μερικοί κίνδυνοι που συνδέονται με τη χρήση αυτών των φαρμάκων. Η θεραπεία οιστρογόνου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, του κτυπήματος, του καρκίνου του μαστού και θρόμβων αίματος σε έναν μικρό αριθμό γυναικών. Αφ' ενός, αποτρέπει τα σπασίματα και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου κόλου. Επομένως, η απόφαση να χρησιμοποιηθεί η θεραπεία αντικατάστασης ορμονών για να μεταχειριστεί τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης είναι μια μεμονωμένη απόφαση. Μια γυναίκα πρέπει να μιλήσει στο γιατρό της για τους κινδύνους και τα οφέλη θεραπείας αντικατάστασης ορμονών για την.

Όλες οι μετεμμηνοπαυστικές γυναίκες που έχουν οστεοπόρωση ή είναι σε κίνδυνο οστεοπόρωσης πρέπει να πάρουν τα συμπληρώματα ασβεστίου και βιταμινών d. Η συνηθισμένη συνιστώμενη συμπληρωματική δόση είναι 1.000 χιλιοστόγραμμα του ανθρακικού άλατος ασβεστίου (που λαμβάνεται με τα γεύματα) ή του κιτρικού άλατος ασβεστίου καθημερινά. Είναι καλύτερο να ληφθεί αυτό ως 500 χιλιοστόγραμμα δύο φορές την ημέρα. Οι γυναίκες χρειάζονται επίσης 800 διεθνείς μονάδες της βιταμίνης d καθημερινά.

Η χρήση των προϊόντων σόγιας στη διατροφή όπως tofu μπορεί να έχει το όφελος για μερικές γυναίκες. Η σόγια έχει τις μικρές ποσότητες phytoestrogens (οιστρογόνα εγκαταστάσεων) που μπορούν να βοηθήσουν να ανακουφίσουν τις καυτές λάμψεις. Οι ερευνητές σκέπτονται ότι η με βάση τη σόγια διατροφή των ιαπωνικών γυναικών διαδραματίζει έναν ρόλο στην παρεμπόδιση των καυτών λάμψεων. Εντούτοις, δεν είναι σαφές εάν οι ιαπωνικές γυναίκες έχουν λιγότερες καυτές λάμψεις ή εάν εκθέτουν αυτό το πρόβλημα λιγότερο συχνά.
Οι αλλαγές διατροφής και οι φυσικές θεραπείες υγείας μπορούν να έχουν επιπτώσεις στο προεμμηνορροϊκό σύνδρομο

Από τις έρευνες, τόσο πολλές όπως το ένα τρίτο των γυναικών πάσχει από τα pMS-σχετικά συμπτώματα όπως οι ορμόνες τους κυμαίνονται στην περασμένη εβδομάδα ή τους δύο από το μηνιαίο κύκλο τους.

Ενώ μερικές γυναίκες μπορούν να δοκιμάσουν αυτά τα συμπτώματα περιοδικά, περίπου το ένα σε 10 τα δοκιμάζει κάθε μήνα, σύμφωνα με Eades. Για περίπου το ένα σε 20 γυναίκες, PMS μπορεί να γίνει τόσο αυστηρό που προκαλεί τη γενική κατάθλιψη στην καθημερινή ζωή, σύμφωνα με τις νέες επιλογές στη φυσική θεραπεία από το περιοδικό πρόληψης.

Τόσο γιατί μερικές γυναίκες υποφέρουν περισσότερο από άλλες, και τι μπορούν αυτές οι γυναίκες να κάνουν για να σταματήσουν PMS από τη διακοπή των ζωών τους; Η απάντηση μπορεί να βρεθεί στη διατροφή και τις φυσικές θεραπείες υγείας.

Πολλές γυναίκες δέχονται το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο ως γεγονός της ζωής και υποφέρουν μόνο μέσω του, αλλά υπάρχουν πολλές φυσικές θεραπείες διαθέσιμες για να βοηθήσουν να αποτρέψουν και να μεταχειριστούν τους πόνους και τους πόνους PMS. Όπως όλα τα ζητήματα υγείας, παίρνει ακριβώς την αναγνώριση που μπορείτε να βοηθήσετε να ελέγξετε τον τρόπο που αισθάνεστε με το δόσιμο του σώματός σας τι χρειάζεται.

Οι εμπειρογνώμονες δεν είναι ακόμα βέβαιοι ακριβώς τι προκαλεί PMS. Κάποια έρευνα δείχνει ότι αφορά τις ορμονικές αλλαγές που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου μιας γυναίκας. Τα συμπτώματα μπορούν να προκύψουν κατά τη διάρκεια της ωογένεσης ή αμέσως πριν από τα menses, ή μπορούν να εμφανιστούν, να εξαφανιστούν και να επανεμφανιστούν κατά τη διάρκεια του ίδιου κύκλου. Για περίπου τον έναν σε 20 γυναίκες, ο συνδυασμός είναι τόσο κακός που δημιουργεί μια γενική κατάθλιψη που έχει επιπτώσεις στην καθημερινή πορεία των ζωών τους.

Προκαλείται από τις κανονικές αλλαγές στον ιστό στηθών σχετικό με τις μηνιαίες διακυμάνσεις στα επίπεδα οιστρογόνου και προγεστερόνης, τα οποία αναγκάζουν τους αδένες και τους αγωγούς στο στήθος για να διευρύνουν. Κατά συνέπεια, τα στήθη γίνονται πρησμένα, επίπονα, τρυφερά, και άμορφα. Για πολλές γυναίκες, αυτά τα συμπτώματα εμφανίζονται ως τμήμα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου και εξαφανίζονται συνήθως κατά τη διάρκεια ή μετά από της εμμηνόρροιας.

Εάν έχετε τα εμμηνορροϊκά προβλήματα, μπορείτε να είστε σε θέση να τα ανακουφίσετε με τη διατροφή. Οι επιστήμονες από καιρό ξέρουν ότι τα τρόφιμα μπορούν να επηρεάσουν το θηλυκό οιστρογόνο ορμονών, έχοντας επιπτώσεις στην εμμηνόρροια, και ότι οι υδατάνθρακες συνδέονται έντονα με το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS). Τώρα η έρευνα αποκαλύπτει εκπληκτικές νέες ενδείξεις για το πώς ορισμένες τρόφιμα και θρεπτικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένου του ασβεστίου, του μαγγάνιου, και ειδικά του διαιτητικού λίπους και της χοληστερόλης, μπορούν να επηρεάσουν την εμμηνόρροια.

Chlorella ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, προωθεί την υγεία εντέρων, βοηθά να αποτοξινώσει το σώμα, ανακουφίζει τα πεπτικά και δωδεκαδακτυλικά έλκη, παλεύει τη μόλυνση, και βοηθά να αντιδράσει στην ταλάντευση κούρασης και διάθεσης που συνδέεται με το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS) και perimenopause.
Η εμμηνόπαυση είναι ένας χρόνος των αλλαγών. Woman health.


Ορισμοί σε αυτήν την σελίδα

Chlorella


PMS


Perimenopause


Ανησυχία


Εμμηνόπαυση


Οιστρογόνο


Προγεστερόνη


βιοψία


κατάθλιψη


κλιμακτήριος


οιστρογόνο


ορμόνη


οστεοπόρωση


πίεση


προγεστερόνη


προεμμηνορροϊκό σύνδρομο


τεστοστερόνη


Therapy for body and soul


 

 Sitemap

Πληροφορίες στο παρόν έγγραφο περίπου Woman health ονομασμένος Η εμμηνόπαυση είναι ένας χρόνος των αλλαγών είναι για το τέλος - χρήση του χρήστη μόνο και δεν μπορεί να πωληθεί, να ανακατανεμηθεί ή ειδάλλως να χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς λόγους. Οι πληροφορίες είναι μια εκπαιδευτική ενίσχυση μόνο. Δεν προορίζεται ως ιατρικές συμβουλές για τους ιδιαίτερες όρους ή τις μεταχειρήσεις Woman health. Επιπλέον, η κατασκευή και η διανομή των βοτανικών ουσιών δεν είναι ρυθμίζω τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, και κανένα ποιοτικό πρότυπο δεν υπάρχει αυτήν την περίοδο όπως την ιατρική εμπορικού σήματος και τη γενική ιατρική. Συζήτηση για Woman health στο γιατρό, τη νοσοκόμα ή το φαρμακοποιό σας πριν μετά από οποιαδήποτε ιατρική θεραπευτική αγωγή που βλέπει εάν είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

© Copyright 2007 European Disability Group, Woman health area.